Artistes convidats

Del 8 de Juliol al 15 d'Agost

La primera edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada - Salou comptarà amb la participació de reconeguts artistes de la música clàssica que exhibiran el seu talent per emblemàtics municipis de la Costa Daurada, com Santa Coloma de Queralt, Altafulla, Creixell, Montblanc, Roda de Berà, Vilanova d'Escornalbou i Salou, epicentre del Festival.

Atreveix-te a descobrir preciosos paratges de la costa catalana de la mà de grans i petits concerts de piano, guitarra, violí, oboè o violoncel. Segueix a joves i consolidats artistes de l'escena nacional i nacional i aprofita la música per a conèixer un dels paratges naturals i culturals més rics i turístics del món.

Benvinguts al Festival Internacional de Música Costa Daurada - Salou.

 • JOFICAT - Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya
  JOFICAT - Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya

  La Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya - JOFICAT nex com un projecte acadèmic integral i transversal pioner al nostre país: una Acadèmia Orquestral Permanent per a joves entre els 16 i els 24 anys.

  La JOFICAT ofereix un ensenyament personalitzat i sistematizat de cara a la professionalització de la pràctica orquestral inèdit a Catalunya en aquests moments. La finalitat bàsica i diferencial de la nostra formació és la qualitat de nivell internacional un cop assolit el període de tres anys habituals de permanència en la nostra formació orquestral.
  Tanmateix, aquest interès es manifesta en la voluntat indiscutible d’arribar i acostar la nostra Acadèmia a tot el territori: de nord a sud i d’est a oest, establint la nostra seu a TOT Catalunya i descentralitzant aquesta pràctica acadèmica dels llocs habituals.
  Així doncs, el funcionament estructural de la JOFICAT estarà repartit per igual a les quatre demarcacions catalanes: Tarragona, Lleida, Girona i Barcelona, tenint una seu principal a cadascuna de les capitals de provincia.
  D’aquesta manera, les convotactòries i els assajos quedaran repartits de forma estratégica per tot el territori de forma simultànea: planificant assajos parcials de corda, vent i percussió a cuatre indrets al mateix temps i posterioment unificant per seccions el treball minuciós realitzat en cada demarcació.
  Aquest fet determina la nostra comfiança i estreta col·laboració en una sèrie de responsables musicals autòctons en cada indret que acondicionaran i realitzaran el treball inicial bàsic de l’orquestra per tal que aquest es vaigi nodrint i ampliant amb la incorporació permanent de figures clau en la solidificació del nivell i la garantía de qualitat del resultat final.
  Justament aquesta estructura piramidal, amb una base molt àmplia i ferma, és part de l’èxit que la JOFICAT garantirà a tots els seus membres en actiu. L’altra serà l’estructura acadèmica superior formada per professionals de reconegut prestigi internacional i membres en actiu com a solistes de les millors orquestres del món.

 • Izan Rubio
  Izan Rubio

  CONCERTS:

  / Dimarts 11 de juliol, 20h Plaça del Castell Torredembarra

  / Dilluns 17 de juliol, 20:30h Club Nàutic Salou

  El guitarrista català Izan Rubio va començar els seus estudis de la mà d'influents i importants professors a Catalunya. El 2012 es va graduar amb la Laura Young (Canadà) a l'Escola Superior de Música de Catalunya i actualment cursa un postgrau en interpretació a l'Universitat Mozarteum a Salzburg (Austria).

  Ha obtingut diferents reconeixements com a concertista: premi a la millor interpretació de música de Miquel Llobet, millor intèrpret català i tercer premi al Certamen Miquel Llobet (2016) segon premi al concurs Josep Ferrer de Girona (2015), premi al millor classificat català i gira amb Joventuts Musicals de Catalunya al Certamen Internacional de guitarra
  Miquel Llobet (2014), tercer premi ex-aequo al "Concurs d'Interpretació musical Fundació Arjau per a joves", Premi Ciutat de Berga, amb el duo format amb l'Ivan Portolés.

  Ha estat programat a diferents festivals i ha actuat en emplaçaments emblemàtics de la geografia catalana com el Museu del Modernisme Català, la Cripta Gaudí, el Festival de Guitarra de Girona, el Temple Romà de Vic, Les Garrigues, etc...També ha participat en el programa La Sonora de TV3 i en diversos projectes de cinema i de bandes sonores per al món dels videojocs.

  Web oficial
 • Svetlana Tovstukha
  Svetlana Tovstukha

  Llicenciada en violoncel pel Conservatori Superior de Música de Kazán, ha desenvolupat una brillant activitat concertista per tota Europa, actuant en prestigiosos festivals de música, on rep una clamorosa ovació de públic i crítica.

  Va guanyar diferents premis nacionals i internacionals de gran prestigi. Als anys 90 va realitzar un Màster al Trinity College of Music i va formalitzar els seus estudis a l'Escola Superior de Música "Reina Sofia" de Madrid. Ha actuat com a solista amb formacions tant prestigioses com l'Orquestra Filharmònica de Kazán, l'Orquestra de la Societat de Concerts de Barcelona, l'Orquestra del Festival de Bromley, l'Orquestra Simfònica del Vallès, la Barcelona Simfonieta i l' Orquestra Filharmònica Estatal de Rivne, entre d'altres.

  Actualment és professora de l'AIMB - Acadèmia Internacional de Música de Barcelona.

 • Laia Barberà & Anna Torres
  Laia Barberà & Anna Torres

  LAIA BARBERÀ

  La jove arpista Laia Barberà ha estudiat al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i ha realitzat importants masterclasses com el curs d'arpa amb Christine Icart, Isabelle Perrin, Gwyneth Wentik i Remy Van Kesteren. Ha estat titular de la JOFICAT i ha col·laborat amb altres joves orquestres com la JOSB, la JOC, la JOSC i la JONC. A pesar de la seva joventut ja ha guanyat diversos premis, entre els que destaca el primer premi al concurs BBVA al Talent Individual, el premi Arpaplus i el premi al millor intèrpret d'instruments amb corda polsada a Girona.

  ANNA TORRES

  Va començar a estudiar música amb 4 anys i actualment está finalitzant els seus estudis de grau superior de música a l'ESMUC. Al llarg de la seva carrera musical ha rebut classes de prestigioses flautistes i piccolistes. Actualment és solista de la Jove Orquestra de Ponent de Lleida y membre de l'Orquestra dels Pastorets de Sarrià. Ha col·laborat amb la banda municipal de Barcelona y l'Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Ha tocat a sales com l'Auditori de Barcelona, l'Auditori Enric Granados de Lleida, el de la Diagonal Barcelona o el de Saragossa. Va ser segon premi en el Torneo Internazionale di Musica (TIM).

 • Carles Hoyo
  Carles Hoyo

  Neix a Palma de Mallorca on comença els seus estudis de guitarra amb el mestre Pere Fiol. Posteriorment es trasllada a Barcelona per seguir la seva formació on passa uns anys com alumne de María de Lluc Coli.

  Estudia a l'Escola Luthier amb el mestre Sadahiro Otani i més tard el Grau
  Superior d'Interpretació al Conservatori Superior de Música del Liceu sota la tutela de Guillem Pérez-Quer, assolint el nivell d'excel·lència.

  Ha realitzat concerts i recitals arreu d'Espanya i és membre del Quartet de Guitarres Figueral i del Vounó Duo juntament amb el Ferran Planas (guitarra-saxo). Ha tocat en diverses ocasions com a solista dirigit per Jordi Montoliu amb l'Orquestra de Cambra de Sabadell i també ha sigut solista juntament amb Jose Galeote al Palau de la Música acompanyat per l'Orquestra Filharmonía Iberia dirigida per Cesario Costa.

  Ha rebut masterclasses de professors de renom com Carles Trepat, Leo Brouwer, Michel Grizard i Yorgos Arguiriadis, entre d'altres.
  Actualment compagina la seva trajectòria concertística amb la docència la qual fa més de 15 anys que exerceix. És professor de guitarra a l'Escola Pia de Sabadell, a l'Escola de Música Fusió de Sant Cugat i a l'AIMB - Acadèmia Internacional de Música de Barcelona.

 • Edmon Bosch & Marta Vara
  Edmon Bosch & Marta Vara

  MARTA VARA - OBOÈ Va iniciar els estudis musicals als 6 anys i va estudiar al Conservatori Municipal de Música de Lleida i posteriorment a l'ESMUC. Ha rebut Masterclasses de Jaime González, Domenique Orlando, Fabien Thouand i Klauss König. Ha participat en vàries orquestres professionals i joves, entre elles la JONC, JOP, JOIC, la Banda Municipal de Música de Lleida, l'OBC, l' Orquestra Julià Carbonell...Guanya varis premis de Música de Cambra entre 2005 i 2007 i participa en diversos Festivals de música Internacionals. Actualment compagina estudis universitaris amb el quintet JAMIN i la seva activitat docent com a professora d'oboè i llenguatge musical a l'Escola Municipal de Música de Cornellà i l'escola BCN Fusió.

  EDMON BOSCH - Violoncel

  Edmon Bosch és un violoncel·lista català, nascut el 1991. Va començar amb el violoncel als 4 anys i finalitza els seus estudis al Conservatori d’Igualada. Actualment estudia a l’Acadèmia Internacional de Barcelona. Entre els seus treballs destaquen les seves actuacions en actes institucionals en l’àmbit del Futbol Club Barcelona o formant part de l'Orquestra Joves Intèrprets dels Països Catalans , dirigida per Salvador Brotons. La sensibilitat i versatilitat d’Edmon Bosch el porta a participar en multitud de projectes que tenen lloc en el panorama musical de casa nostra.

 • Melani Mestre
  Melani Mestre

  Reconegut com a "un dels músics virtuosos de l'èlit mundial" per la crítica internacional ("The Daily Telegraph" - 1997, London / "Ziua" - 1998, Bucharest).

  Melani Mestre va cursar els seus estudis musicals en el Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, proseguint-los a Londres a la reconeguda pedagog rusa Sulamita Aronovsky (piano) y Sir Colin Davis (direcció d'orquestra).

  Des del seu debut amb la Dortmund Festival Orchestra el 1998, moltes han estat les col·laboracions amb algunes de les millors orquestres del món, tant en la seva faceta de pianista solista com en la de director d'orquestra, entre les quals podem destacar: London Symphony Orchestra, London Festival Orchestra, BBC Symphony Orchestra, Moscow Philharmonic Orchestra, Moscow Chamber Orchestra, Wiener Kammerochester, Prague Chamber Orchestra, Brasitlava Symphony Orchestra, New Jersey Philharmonic Orchestra, Rochester Philharmonic Orchestra, New York Philharmonic Orchestra, Gdansk Baltic Philharmonic Orchestra, Warsaw Philharmonic Orchestra, National Symphony Orchestra of Cuba, Rumanian National Philharmonic Orchestra, Bulgarian National Symphony Orchestra, Kazan Philharmonic Orchestra, Iasi Philharmonic Orchestra, Pilsen Ràdio Symphony Orchestra, Brno Philharmonic Orchestra, Bari Symphony Orchestra, Orquestra Clàssica do Sul (Orquestra do Algarve - Portugal), etc. Melani Mestre ha realitzat gires de concerts i actuacions en la major part de la geografia europea, actuant en les millors sales de concert d'Espanya, Europa, així com als Estats Units.

  Entre els seus projectes musicals més importants cal destacar el descobriment l'any 2009 del Concert per a piano i orquestra d'Enric Granados, finalitzat, editat i estrenat per ell mateix.

  Melani Mestre és membre de la Societat Espanyola de Musicologia i és Artista Steinway.

 • Classic Jazz Quartet
  Classic Jazz Quartet

  Surgeix el 2010 sota la iniciativa del guitarrista Juan R. Arceo i té com a objectiu principal fusionar Clàssic amb Jazz. Actualment està format per:

  Juan Ramón Arceo García, guitarra solista i director de Classicjazz Quartet. Originari de Guadalajara (Jalisco, Mèxic) va estudiar a l'Escola de Música de la Universitat de Guadalajara. El 2007 finalitza la carrera de Diplom-musik a la Folkwang Hochschule Musik (Escola Superior de Música) a la ciutat d'Essen (Alemanya) i va rebre classes particulars amb el famós Amadeus Guitar Duo i amb el reconegut guitarrista espanyol Ricardo Gallén. Ha ofert nombrosos concerts a Espanya, Alemanya, Mèxic, el Marroc, Portugal i França. Actualment resideixe a Catalunya i és professor de guitarra clàssica a l'Escola de Música del Prat, i Creu Alta a Sabadell. Des de novembre de 2016 coordina el cicle "La Guitarra de Concert" al Casal Can Portabella a Sant Andreu, Barcelona.

  Carlos Picón, piano. Inicia els seus estudis de piano amb la mestra Núria Fàbregas. Finalitza els seus estudis posteriorment al Conservatori del Liceu sota la tutela d'Olga Kharitonina i Tnesy Krismant.

  Carles Rambla, contrabaix Realitza els seus Estudis Musicals amb Mario Rossi i Ferran Sala. Des de fa 20 anys és integrant de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat del Vallès.

  Quim Fernández, Bateria Actualment és professor de bateria a l'Escola de Música Creu Alta de Sabadell. Ha participat en nombrosos projectes entre els que destaca Temible, Grup de Barcelona amb qui ha gravat el disc "Un Principi i res més"

 • Dúo Leopolis
  Dúo Leopolis

  CONCERTS:

  / Dimecres 12 de juliol, 20:30h, Plaça de l'esglèsia, Altafulla

  / Dijous 13 de juliol, 20:30h, Castell dels Comtes, Sta. Coloma Queralt.

  Duo de violí i piano format a Ucraina i Espanya amb la voluntat de divulgar el repertori dels compositors més representatius dels nacionalismes musicals d’Espanya i Ucraina, com és el cas d’Enric Granados, Enric Morera, Pau Casals, Victor Kosenko, Mykola Lysenko, Stanislav Lyudkievich, entre molts d’altres. Han actuat a gran part de la geografía europea així com a diverses ciutats de Mèxic i Sud-Amèrica.

 • Charo Tris
  Charo Tris

  Va començar el seus estudis de cant a Madrid, amb la soprano Isabel Penagos i va continuar estudiant a l'Escola Superior de Cant amb el tenor Manuel Cid.

  Paral·lelament ha realitzat classes magistrals amb Peter Harrison, Elena Obraztsova (Rebent premi especial en el seu curs de Callosa d'en Sarrià), Wolfram Rieger, Robert Expert, Miguel Zanetti, Victòria dels Àngels i Carlos Chausson.

  Va guanyar una beca de joventuts musicals l'any 2000, rebent dit premi directament de mà del Príncep d'Astúries. A partir d'aquest moment va començar la seva carrera com a solista amb l'òpera Dido i Enees de Henry Purcell.

  Desenvolupa la seva activitat a Espanya i Alemanya. També ha realitzat diverses gires per Suècia, país on actua regularment.També ha actuat a Mèxic on va cantar el paper de Zerlina de Don Giovanni al Festival Internacional Cervantino de Guanajuato (M`xic)

  Actualment participa en diversos Festivals i col·labora en moltes de les obres del Liceu de Barcelona.


 • Jose Galeote & José Isidoro Ramos
  Jose Galeote & José Isidoro Ramos

  JOSÉ GALEOTE

  Estudia al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona amb el Guitarrista i compositor Jaume Torrent, realitzant més tard diverses MasterClass amb els mestres Carles Trepat, Ignacio Rodes, Ricardo Gallen, William Waters i Armando Marrosu entre d'altres. La seva activitat concertística li ha portat a actuar en diferents cicles de concerts i festivals: Festival Internacional de Guitarra de Sant Cugat, Cicle de concerts de Càmera del Foment Mataroní, cicle “Picasso i Barcelona”, Clàssica als Parcs, i en el Palau de la Música Catalana. Ha estat dirigit per directors com Jordi Montoliu (Orquetra de Cambra de Sabadell), Jordi Picorelli (Coral Joncar). També ha participat en diversos enregistraments i com a compositor s'han interpretat les seves obres en diversos cicles de concerts Té un ampli catàleg de música a sol, de càmera i pedagògica, sent la guitarra en la seva majoria l'eix conductor de les seves creacions, algunes d'elles editades en editorials com La mà de Guido o Boileau. Els seus "Cinc estudis evocants" han estat inclosos al programa de guitarra del Conservatori del Liceu.
  També treballa en la composició del seu primer concert per a guitarra i orquestra de cordes ( Pell Pintada) que se estrenarà al marc del Festival Llobet 2017.
  Ha estat convidat en diverses ocasions com a ponent tant a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) com la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona). En l'actualitat és professor de Guitarra en la AIMB (Acadèmia Internacional de Música de Barcelona) i professor de Música de cambra i cap del Departament de Guitarra a l'Escola Pia de Sabadell .

  JOSÉ ISIDORO RAMOS

  Realitza els seus estudis de guitarra a l'Escola Nacional de Música de la UNAM amb Marc Antoni Anguiano; Va ser també alumne d'Alfredo Sánchez i Juan Reis. Va participar en classes Magistrals de reconeguts guitarristes i mestres, com Oscar Ghiglia, Manuel López Ramos, Iván Rijos, Hopkinson Smith, Manuel Barrueco, Robert Guthrie, Leo Brouwer, David Russell, Àngel Romero i Gerardo Arriaga.
  Entre les orquestres que l'han tingut com a solista destaquen la Simfònica de la Universitat Autònoma de Nuevo León, la Simfònica de l'Institut Politècnic Nacional, la Simfònica de Zacatecas, la Filharmònica de Querétaro, l'Orquestra de Cambra de la Universitat de Michoacán, la Camerata Mazatlán i la Camerata de Coahuila.
  Al llarg de la seva carrera, ha tocat en diverses sales de concert a Argentina, Xile, Perú, els Estats Units i Espanya, Així com en alguns dels festivals més destacats de Mèxic. També aporta una intensa activitat docent que ha desnvolupat en institucions com la Facultat de Müsica de la UNAM, l'Escola Superior de Música i Dansa de Monterrey, la Universitat de Monterrey, Universitat Veracruzana. Actualment es professor de guitarra al Departament de Música de la Universitat de Guanajuato i Gerent de l'Orquestra Simfònica de la Universitat Autònoma de Nuevo León.

 • Fix Nicolet & Manel Ribera - Duo Fluido
  Fix Nicolet & Manel Ribera - Duo Fluido

  Aquest dúo neix de la voluntat de dos intérpretes molt compromesos amb el panorama de la creació, buscant entendre cada música en la seva esséncia i intentant fer que sigui més auténtica. Tots dos interpretes, que alhora són compositors i que tenen no tant sols l'afany de treballar a fons aquest repertori sinó també ser una plataforma per donar a conèixer la nova fornada de compositors del nostre temps que volen fer sentir la seva veu, generant encarrecs a compositors, gravacions i tallers de tècniques actuals, sempre combinant-ho amb les grans obres que te la formació, tot molt integrat en repertoris coherents i pariceps d'una finalitat. Com a duo recentment han actuat a l'Auditori de la Caixa a Sabadell i a la Casa Luthier de Barcelona amb un programa d'estrenos de compositors catalans actuals .

  Web oficial
 • Salzburg Guitar Trio
  Salzburg Guitar Trio

  El conjunt internacional Salzburg Guitar Trio va ser creat l'any 2016 per Andrew Booth (Anglaterra), Katie Lonson (Canadà) i Izan Rubio (Espanya). En tan sols uns mesos i gràcies al seu intens treball, han rebut el primer premi a la IX edició del concurs "Corelli-Savarez Chamber Music Competition" actuant a més a més en una sèrie de concerts per Àustria i Alemània. Tots els seus integrants van tenir l'oportunitat de conèixer-se durant la seva estància a Salzburg per la finalització dels seus estudis de postgraduat a la prestigiosa Universitat Mozarteum. Andrew Booth és un dels joves guitarristes més prometedors d'Anglaterra, graduat amb honors a la Royal Norhtern College of Music, Manchester sota la tutela de Gordon Crosskey i Craig Ogden . Més tard va completar el seu màster sota la guia de Zoran Dukic en el Royal Conservatory of The Hague. A l'hora, ha obtingut reconeixement de la Musicians Benevolent Fund, el Countess of Munster Trust i el primer premi en el Soundscape Festival, a Maccagno (Italia).

  La guitarrista canadenca Katie Lonson motivada pels corrents musicals europees es va assentar a Alemanya per a desenvolupar la seva carrera artística obtenint el Diploma alemany en Interpretació artística com a solista i més tard el Màster en Interpretació com a solista a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst a Stuttgart sota la tutela dels reconeguts Johannes Monno i Sofa Kaltchev. Actualment curs un postgrau amb la professora Laura Young a l'Universitat Mozarteum a Salzburg, Àustria. Com a solista ha rebut nombrosos premis com el primer premi a la Medicine Hat Music Festival i el Calgary Kiwanis Music Festival, així com a l'Alberta provincial Music Festival i a la Canadian Music Competition.

  Per la seva banda, Izan Rubio va completar els seus estudis de Grau Superior a l'Escola Superior de Música de Catalunya, com un dels alumnes més destacats i més tard es va especialitzar amb un màster a càrrec de l'aclamat guitarrista Zoran Dukic. Actualment cursa els seus estudis de post-grau a l'Universität Mozarteum, a Salzburg (Austria). Com a solista ha actuat a llocs emblemàtics de la geografia catalana, arribant a realitzar dues gires de concerts amb Juventuts Musicals; i ha estat premiat a diferents concursos com el Concurs de Guitarra Josep Ferrer (segon premi) o el concurs de música de la Fundació Arjau. El més recent dels seus reconeixements ha estat el d'obtenir el tercer premi en el Certamen Internacional Miquel Llobet (2016, XIII edició) així com el premi especial per la millor interpretació d'obres de Miquel Llobet" i el de millor català classificat.